wltp

Wltp - testimi se si makian juaj e re do te performoje ne jeten e perditeshme

WLTP bazohet ne procedurën e Testit të Automjeteve të lehta te harmonizuara në të gjithë botën dhe i vendos makinat përmes një gamë më të madhe të kushteve të drejtimit sesa testi i vjetëruar i ciklit evropian të lëvizjes (NEDC) që ai zëvendëson.

Prezantuar në Shtator 2017, testet rigoroze të WLTP janë kryer në kushte laboratorike nën mbikëqyrje të rreptë, për të matur ekonominë e karburantit, emetimet e CO2 dhe nivelet e ndotësve të makinave të reja. Konsumi i energjisë i automjeteve hibride elektrike dhe plug-in do të matet gjithashtu. Testet e reja synojnë t'i japin konsumatorëve një pamje më realiste se si do të performojnë automjetet e fundit në kushte të përditshme të drejtimit.

Motorët e azhurnuar  Skyactiv të Mazda natyrisht që do të përmbushin rregulloret më të reja të Euro 6d, dhe do të përfshijnë teknologji të re në të ardhmen për të përmbushur kufijtë e kërkuar të emetimeve në makina, që janë argëtuese për të drejtuar duke qene të pastra dhe efikase.

wltp - perfitimet e drejtueseve

Do të informoheni më mirë me një pamje më të saktë të ekonomisë së karburantit dhe emetimeve të një makine të re. Kjo do t'ju mundësojë të krahasoni rezultatet realiste të testimit nëpër vetura të reja për të marrë vendimin tuaj për blerjen. Ndërsa testet po bëhen standarde për të gjitha makinat në të gjithë botën, ju mund të keni besim në të dhënat kudo ku jeni.

etapat e testimit wltp dhe ndryshimet

WLTP hyri në fuqi si pjesë e standardeve të reja Euro 6c-dhe 6d-Temp më 1 shtator 2017 për modele të reja dhe do të zbatohet për të gjitha automjetet e reja të regjistruara nga 1 shtatori 2018.

Deri në janar 2019 do të shfaqen vetëm shifrat WLTP për të gjitha makinat e reja në shitje.d.

0844f738873c4b66a13517a6aa40a911

FAQ

A reflektohet menyra se si une ngas makinen saktesisht ne ekonomine e karburantitdhe treguesit e co2 ?

Si me çdo test laboratori, do të ketë dallime midis rezultateve në laborator dhe shifrave reale të ngarjes. Sidoqoftë, shifrat e WLTP do të jenë shumë më afër kushteve reale sesa testi i vjetër.

do te jete e lehte per te kuptuar qe opsionet me te cilat eshte pajisur makina bejne diferencen ne ekonomine e karburantit ?

Po. Me WLTP, do të mund të shihni se si disqe dhe goma të ndryshme, alarmet, sensorët e parkimit, vendet elektrike dhe opsionet e tjera mund të ndikojnë në konsumin e karburantit. Testi i vjetër NEDC përdorte vetëm një model bazë të çdo makine.

asnjehere nuk riskoni me mazda

Shikoni se si Skyactiv Technology jep performancën dhe efikasitetin e jashtëzakonshëm

jemi ketu per t'ju ndihmuar ju

Get in touch and we’ll answer any questions you have