teknologjia skyactiv

dedikuar per ju, shofer

performance dhe eficence pa kompromis

Inxhinierët tanë e dinë që efikasiteti i karburantit është po aq i rëndësishëm sa edhe performanca. Ata krijuan një mënyrë marramendëse për të zhvilluar motorët tanë, në mënyrë që të mund të qëndroni ulur dhe të përqendroheni në kënaqësinë e pastër të drejtimit. Cdo element i makinës është riimagjinuar për të përmirësuar efikasitetin dhe për të maksimizuar dinamikën. Ne e quajmë këtë teknologji Skyactiv.

dizajni skyactiv i makines

Ekziston një ngjashmëri midis trupave njerëzorë dhe veturave: Të dy kërkojnë një bërthamë të fortë dhe të shkathët së bashku me nje pjese te brendeshme të rafinuar dhe funksionuese.

teknologjia e motorit me precision te larte

Më i pastër, më efikas ndaj karburantit dhe i fuqishëm. Inxhinierët tanë ndërtojnë motorë Skyactiv diesel dhe benzinë, i cili promovon performancën më të mirë nga çdo pikë e vetme e karburantit.

joshes, transmision qe reagon

Pavarësisht nëse ju pëlqen manual ose automatik, transmesionet tona të përparuara ju japin një kontroll maksimal. Ata bëjnë përshtypje me ndryshime të lëmuara të marshave në fraksionin e një sekonde dhe precizioni ne perdorim.

skyactiv-x

X në Skyactiv-X paraqet kryqëzimin e Skyactiv-G dhe Skyactiv-D. Gjenerata e ardhshme e motorave te benzinës Skyactiv-X  është një gjenerator energjie revolucionar që ndërthur karakteristikat e permiresuara të një motori me benzinë me efikasitetin e karburantit, moment rrotullues dhe përgjigje të shpejtë  të një motori naftë.

zbuloni me shume
mazda m hybrid

Teknologjia  Mazda M Hybrid siguron ngarje më të butë dhe ndihmon për të përmirësuar ekonominë e karburantit, duke rigjeneruar energjinë e rikuperuar gjatë ngadalësimit dhe duke e përdorur atë për të furnizuar pajisjet elektrike në bord. Mazda M Hybrid është standard për të gjitha modelet Mazda3 dhe Mazda CX-30 me benzinë, përfshirë automjetet Skyactiv-X.

zbuloni me shume
skyactiv-g

Motorët e benzinës SKYACTIV-G kanë kompresim shumë të lartë dhe një gjeometri të veçantë të djegies, të cilat shërbejnë si bazë për djegie jashtëzakonisht të efektshme dhe të pastër. Motorët SKYACTIV-G janë më efikas se kurrë ndërsa prodhojnë shumë pak emisione të dëmshme.

zbuloni me shume
skyactiv-d

Motorat diesel SKYACTIV-D me kompresion ektremisht t ulët jane ndër motorët më të efektshëm të disponueshëm, veçanërisht në kushte të drejtimit në praktike. Teknologjia e fundit nuk redukton vetëm emetimet, por gjithashtu përmirëson reagimin dhe sjelljen e zhurmës.

zbuloni me shume
Motori i naftës Revolucionare

skyactiv-x

Deri në 20% më pak konsum të karburantit me 30% më shumë çiftit rrotullues. Skyactiv-X - motori i parë i karburantit me Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) kombinon më të mirën e dy botëve: Përparësitë e teknologjisë së benzinës dhe naftës në një motor i cili përmban përgjigje të drejtpërdrejtë dhe të qetë, çift rrotullues të fuqishëm dhe të lartë me ekonomi të jashtëzakonshme të karburantit dhe vlerave të emetimit.

Zbulo më shumë

ngarje e qete dhe me shume intuitive

Kontrolli G-Vectoring ndihmon të shijoni drejtimin e saktë dhe të përgjegjshëm si dhe kontrollin maksimal gjatë kthesave, madje edhe në kushte të lagështise, me ndryshim shpejtesie të qetë kur frenoni dhe përshpejtoni për nje ngarje më të rehatshmet.

Kontroll perfekt, pavarësisht kushteve

Makina e zakonshme me të gjitha rrotat active nuk është e mjaftueshme. Makina jonë me të gjitha rrotat i-ACTIV përdor 27 sensorë për të kontrolluar kushtet e rrugës 200 herë në sekondë, duke ndërruar në mënyrë të përsosur midis dy dhe katër rrotave. Gëzoni kontroll të përsosur në çdo sipërfaqe, në çdo mot dhe provoni se ndjenja e Jinba Iittai e një harmonie të përsosur me makinën është e vërtetë.

i-stop

Kur ndaloni në trafik, sistemi ynë i-STOP kursen karburantin tuaj duke fikur motorin. Duke punuar në harmoni të përsosur me i-ELOOP, i-STOP jo vetëm që rrit ndjeshëm ekonominë tuaj të karburantit, por pozicionon pistonët e motorit në pozitën optimale, në mënyrë që të mund të filloni përsëri dhe të lëvizni shpejt.

i-stop
i-eloop

i-ELOOP ruan energjinë elektrike që gjenerohet kur përdorni sistemin e frenimit dhe më pas e përdor atë për të fuqizuar dritat e fenerëve, kontrollin e klimës, sistemin audio, ose ndonjë pajisje tjetër elektrike të makinës. Jo vetëm një mënyrë unike për të ruajtur energjinë e humbur, i-ELOOP ofron performancë të përmirësuar dhe ju kursen karburantit gjatë procesit.

i-eloop
mzd connect

MZD Connect është shprehja perfekte e Jinba Ittai. Sistemi ynë intuitiv i informacionit ju mban në përputhje me kërkesat e botës moderne dhe ju mban në mënyrë të sigurtë në rrugë në të njëjtën kohë. Ju keni kontroll absolut brenda dhe me te lehte qe te beni ne mënyrë të sigurt thirrje, përdorni media sociale, merrni tekste dhe shijoni një botë argëtimi.

mzd connect

nderuar per te shijua cdo ndryshim

Drejtoni Mazda CX-5  të re dhe përjetoni një aftësi dhe përgjegjësi që është e rrallë në SUV. Sistemi ynë parashikues i-ACTIV All wheel -Drive ju jep kontroll të jashtëzakonshëm dhe të sigurt për të shijuar çdo udhëtim, kudo që të shkoni.

eksperienca