Inspiro

Japoneze deri në detaje

Mazda zbulon se si trashëgimia japoneze dhe filozofitë e dizajnit të Mazda-s frymëzojnë formën e automjeteve të saj.

MA

   

Një dhomë tradicionale japoneze dekorohet shpesh me një rafinim të konsideruar, duke shfaqur vetëm disa elementë të zgjedhur me kujdes. Ma është bukuria dhe tensioni që gjenden brenda hapësirës së lirë midis këtyre elementeve. Në kontekstin e dizajnit të makinave, bëhet fjalë për t'i rezistuar tundimit për të mbingarkuar interiorin me një numër të madh elementësh të jashtëm; duke qenë e përmbajtur dhe minimale me dizajn, qoftë kjo për interiorin apo pjesën e  jashtme.

Ma është fuqia dhe tensioni që krijon hapësira, siç tregohet në dhomën japoneze (majtas) dhe në interiorin e makinës (djathtas).

KAICHO

Kjo filozofi ka të bëjë me kurimin e një hapësire - në rastin e Mazda-s, interiori i makinës. Kaicho rrit hapësirën që krijon Ma. Ai e bën këtë duke kombinuar në mënyrë harmonike një përzierje materialesh dhe tekstesh të ndryshme që plotësojnë njëra-tjetrën, duke u bërë më shumë se shuma e pjesëve të tyre dhe duke prodhuar thjeshtësi dhe sofistikim nga kompleksiteti. Ndriçimi është gjithashtu një atribut kryesor për Kaicho. Mazda përdor ndriçim delikat, të butë dhe indirekt për të përmirësuar ndjenjën e harmonisë në makinat e saj.

Përzierja e materialeve dhe teksturave në një interior të Mazda

Përzierja e materialeve dhe teksturave në një interior të Mazda
HACHO

Sediljet e Mazda CX-60 (lart) përmbajnë një sërë materialesh të vendosura së bashku në kënde të ndryshme...

HACHO

...për të krijuar ritëm dhe harmoni.

MU­SUBU

Musubu është filozofia e lidhjes. Në Japoni, arti i saktë i lidhjes së nyjeve, qoftë rripi i helmetës tradicionale të një luftëtari apo kimono, është ngritur në një formë arti. E frymëzuar nga "Musubu", Mazda ka adoptuar një lloj të veçantë qepjeje për interiorin e saj (djathtas). Kjo përmban një hendek të vogël, siç do të kishin lidhjet e parzmoreve dhe armaturës së lashtë japoneze, duke lejuar lëvizjen e njeriut. Kjo simbolikisht përfaqëson jinba ittai, filozofinë e drejtimit që e bën çdo Mazda të ndjehet dhe të performojë si një pjesë e trupit të drejtuesit.

Frymëzim në bord

Zbuloni se çfarë e bën Mazda-n një markë si askush tjetër: unike, ekspresive, individuale. Ne kemi mbledhur disa nga përmbajtjet më frymëzuese për makinat tona, si dhe çfarë aventurash mund të shijoni me to. Gati për të hipur në bord?

Evolucioni i një ikone

Lindja e një legjende: zbuloni etapat që kthyen Mazda CX-5 në një nga SUV-ët më të shitur në klasën e vet.

Mëso më shumë
Njihuni me projektuesit

Duke u dhënë lirinë për të ndjekur frymëzimin e tyre, ata e kthyen vizionin dhe filozofinë e Mazda-s në një SUV-ët më të shitur.

Mëso më shumë
Udhëtime të paharrueshme

Bashkohuni me Mazda-n në udhëtimet emocionuese përgjatë skajeve norvegjeze, në brigjet e Portugalisë dhe aventurat unike në malet e Japonisë.

Mëso më shumë