FAQ

Shfletoni pyetjet më të shpeshta në lidhje me produktet dhe shërbimet e Mazda për të marrë përgjigje, detaje kontakti dhe lidhje referimi për kërkesat tuaja. Përdorni ikonat plus në të djathtë për të parë përgjigjen e një pyetjeje specifike nga lista e mëposhtme:

BLUETOOTH®

Çfarë është Bluetooth® audio?

Audio Bluetooth® ju lejon të luani muzikë me wireless përmes sistemit audio të automjetit tuaj duke përdorur një pajisje të pajtueshme, të pajisur me Bluetooth®, e cila lidhet me sistemin.

Si mund ta di nëse pajisja ime do të funksionojë me sistemin Mazda?

Klikoni këtu për të parë nëse pajisja juaj me Bluetooth® mund të lidhet me sistemin e Mazda.

Si mund të bëj thirrje duke përdorur njohjen e zërit?

Kur telefoni juaj i lidhur me automjetin tuaj, ju mund t’ju përgjigjeni thirrjeve pa e prekur telefonin tuaj. Ndiqni këto komanda të thjeshta dhe sistemi do t'ju përcjellë me lehtësi në pjesën tjetër të thirrjes.

 

Në çdo kohë mund të shtypni butonin TALK dhe pas sinjalit -it të thoni:

• "CALL" + emri i personit që dëshironi të thërrisni (shembull: "CALL JOHN SMITH").

• "DIAL" + numrin që dëshironi të telefononi (shembull: "CALL 555-1212").

• "REDIAL" për të thirrur kontaktin e fundit të thirrur.

Si do të krahasohet performanca e njohjes së zërit me atë të smartfonit ose pajisjes sime celulare?

Sistemi përdor shërbimin celular të pajisjes suaj, kështu që do të zbatohet i njëjti nivel i performancës. Për shembull, nëse përjetoni statikë në smartfonin tuaj për shkak të fuqisë së ulët të sinjalit, atëherë do të përjetoni edhe statike duke përdorur njohjen e zërit.

Ku mund të gjej ndihmë për përdorimin e njohjes së zërit?

Për të aksesuar ndihmën për përdorimin e njohjes së zërit:
① Shtypni butonin TALK.
②Pas sinjalit, thoni HELP" për opsionet në zonën tuaj aktuale të funksionimit."

Pse bateria e pajisjes sime duket se shkarkohet më shpejt kur përdor Bluetooth®?

Performanca e baterisë së pajisjes tuaj celulare varet nga shumë faktorë, duke përfshirë veçoritë dhe cilësimet që përdorni. Përdorimi i veçorisë Bluetooth® në disa pajisje mund të shkarkojë më shpejt uljen e baterisë . Për të ruajtur fuqinë e baterisë, fikni Bluetooth® kur nuk e përdorni.

A mund t'i përdor butonat në komandantin multimedial për të kontrolluar pajisjen time audio të lidhur me Bluetooth?

Po. Lëvizni ose rrotulloni komandën multimediale dhe lëvizni kursorin te ikona e dëshiruar për luajtje, pauzë, përpara ose per ta hequr. Shtypni komandën multimediale për të zgjedhur ikonën e dëshiruar.

Çfarë lloj cilësie audio mund të pres nga veçoria audio Bluetooth®?

Cilësia e audios do të ndryshojë sipas pajisjes, rrjetit dhe skedarëve muzikorë.

Nëse pajisja ime nuk është e pajisur me Bluetooth®, a mund të luaj muzikë përmes sistemit audio të automjetit?

Po, mund të dëgjoni një iPod ose një luajtës tjetër audio portativ të përputhshëm përmes altoparlantëve të automjetit tuaj duke përdorur modalitetin USB.

Pse ndonjëherë është e vështirë të dëgjosh Bluetooth®-in tim përmes altoparlantëve audio?

Kjo mund të jetë për shkak të një cilësimi të kontrollit të volumit të vendosur gabimisht në telefonin celular ose pajisjen audio. Për performancë më të mirë kur përdorni Bluetooth®, rregulloni fillimisht nivelin e volumit në telefonin tuaj celular ose pajisjen audio në nivelin më të lartë të mundshëm përpara se të fillojë , më pas rregulloni volumin në sistemin audio.

Disa automjete shfaqin volum të ulët kur përdorin Bluetooth®. Kjo kërkon që volumi i audios të jetë jashtëzakonisht i lartë për të arritur nivele normale të dëgjimit. Kur të mbaroni së përdoruri Bluetooth®, uleni përsëri nivelin e volumit sepse sistemi audio ri-aktivizohet me volum të lartë dhe mund të ndodhë në mënyra të tjera, duke përfshirë radion ose CD-në.

Sa kontakte mund të mbajë sistemi im?

Mund të importoni deri në 5000 kontakte nga telefoni juaj i lidhur nëpërmjet Bluetooth®, duke përfshirë adresën dhe imazhin, kur është e mundur.

A është e nevojshme ta lidh telefonin tim celular pas përditësimit të softuerit të telefonit?

Pas përditësimit të sistemit operativ të pajisjes tuaj celulare (si Windows, Android ose iOS), informacioni i lidhjes mund të jetë i pavlefshëm. Nëse kjo ndodh, ndiqni procedurën e lidhjes për ta shtuar përsëri. Në mënyrë të ngjashme, nëse tregtari juaj përditëson softuerin e automjetit, mund t'ju duhet të ri-lidhni pajisjen tuaj.

Kam probleme me rilidhjen e telefonit tim me sistemin. Cfarë duhet të bëj?

Fshini sistemin handsfree  nga menuja Bluetooth® në telefonin tuaj dhe fshini telefonin tuaj nga menuja Bluetooth® në sistem. Ndiqni procedurat e duhura për të lidhur  telefonin tuaj.

Si duhet të flas kur përdor veçorinë e njohjes së zërit të sistemit pa duar?

Flisni me një zë normal, jo shumë shpejt, shumë ngadalë ose shumë me zë të lartë. Kur shqiptoni emrin e një kontakti, flisni në mënyrë të rrjedhshme. Mos bëni pauzë midis emrit dhe mbiemrit.

Pasi të arrij në fund të një liste dëgjimi ose albumi, pse iPhone im ndalon dhe më pas rifillon përzierjen e të gjithë bibliotekës muzikore?

Ky është funksionimi normal i iPhone dhe nuk ndikohet nga lidhja Bluetooth me sistemin Mazda Handsfree. Albumi ose lista e luajtjes do të duhet të zgjidhet manualisht për të vazhduar dëgjimin tuaj.

NAVIGATION

Cili është emri im i përdoruesit?

Emri juaj i përdoruesit është emri i hyrjes që keni futur gjatë procesit të regjistrimit, kur keni krijuar llogarinë tuaj të përdoruesit të navigimit. Nëse harroni emrin tuaj të përdoruesit, mund të përdorni edhe adresën tuaj të emailit si emër përdoruesi. Përndryshe, përdorni në faqen tonë të "harrova emrin e përdoruesit ose fjalëkalimin" për të rikuperuar emrin tuaj të përdoruesit.

Kam harruar emrin tim të përdoruesit ose fjalëkalimin. Çfarë mund të bëj?

Nëse harroni emrin tuaj të përdoruesit, mund të përdorni edhe adresën tuaj të emailit si emër përdoruesi. Përndryshe, përdorni faqen tonë "Harrova emrin e përdoruesit ose fjalëkalimin" për të rikuperuar emrin e përdoruesit dhe/ose fjalëkalimin tuaj.

Sa kohë duhet për të shkarkuar përditësimet e hartës?

Koha e shkarkimit varet nga shpejtësia juaj e internetit. Për të shkarkuar përmbajtje, ju këshillojmë të përdorni një lidhje interneti të gjerë.

Mendoj se kam të drejtë të marr përditësime falas të hartës, por duket se janë të disponueshme vetëm përditësimet me pagesë. Pse?

Mazda ofron përditësime falas të hartave për 3 vjet (5 vjet për Evropën). Pas 3 (5) vitesh duhet të paguani pë përditësimet

Çfarë është Mazda Update Toolbox?

Mazda Update Toolbox është një mjet kompjuterik falas që përdoret për të menaxhuar përmbajtjen në kartën tuaj SD, për të krijuar kopje rezervë dhe për të shkarkuar dhe instaluar harta dhe përditësime.

Si mund ta shkarkoj Mazda Update Toolbox?

Mund ta shkarkoni falas instaluesin e Mazda Update Toolbox nga faqja e Suportit.

Si mund të marr versionin më të fundit të Mazda Update Toolbox? Si mund ta përditësoj Mazda Update Toolbox?

Pasi të jetë i disponueshëm një version i ri i Mazda Update Toolbox, programi do t'ju udhëzojë automatikisht të përditësoni versionin tuaj aktual. Nëse preferoni të mos punoni me këtë karakteristikë të automatizuar, mund të zgjidhni të instaloni informacionin më të ri nga Mazda Update Toolbox nga faqja dhe të shkarkoni programin e instalimit që shoqëron versionin më të fundit të Mazda Update Toolbox.

Disa skedarë mungojnë/janë të dëmtuar në kartën time SD/memorien e pajisjes së navigimit.

Nëse keni bërë një backup të Mazda Update Toolbox, mund të rivendosni konfigurimin origjinal nga skedari rezervë i ruajtur në kompjuterin tuaj. Përndryshe, ju lutemi kontaktoni shitësin tuaj për një kartë SD zëvendësuese.

Kur përpiqem të përditësoj Mazda Update Toolbox, marr një mesazh "Gabim shkarkimi" dhe instalimi dështon. Cfare duhet te bej?

Ky problem mund të zgjidhet duke lidhur një kartë SD me Mazda Update Toolbox dhe vetëm atëherë mund  të përditësohet.

Mazda Update Toolbox më jep gabimin e mëposhtëm: “Kishte një gabim gjatë përpunimit të operacionit të kërkuar. Ju lutemi provoni sërish më vonë.”

Ky gabim shkaktohet nga një program antivirus, i quajtur G-Data Antivirus, për shkak të një funksioni të quajtur WEB PROTECT që funksionon në pjesën e pasme, edhe kur G-Data Antivirus duket i çaktivizuar. Pasi të fiket WEB PROTECT, kodi i gabimit nuk shfaqet më dhe shkarkimet fillojnë siç duhet dhe përfundojnë pa probleme. Nëse keni probleme me çaktivizimin e këtij funksioni, ju lutemi kontaktoni prodhuesin e softuerit.

E di ku po shkoj. Pse më duhet një sistem navigimi?

Navigimi GPS ju ndihmon të gjeni rrugët më efikase për në destinacionet tuaja, duke ju kursyer kohë, karburant dhe para. Sistemi juaj i navigimit Mazda ju jep më shumë sesa thjesht udhëzime nga A në B, ai ju ndihmon të gjeni gjërat që ju nevojiten, parkingun më të afërt, hotelin, pikën e karburantit ose restorantin. Me përfitimet e shtuara të informacionit mbi trafikun, ai do të ofrojë gjithashtu një rrugë alternative kur rruga juaj e zakonshme është e mbingarkuar. Për më shumë lehtësi, mund të përcaktojë vendndodhjen tuaj të saktë nëse keni nevojë për ndihmë në rrugë.

Cilat janë avantazhet e sistemit të navigimit në Mazda?

Sistemi i navigimit Mazda është krijuar për të përmbushur rregullat e sigurisë dhe specifikimet e automobilave. Njësia lidhet me pajisjen elektronike të automjetit, si sensori i shpejtësisë dhe sensori i xhiros, për të siguruar llogaritjen kur sinjali GPS humbet, duke ju mbajtur  në rrugën e duhur. Madhësia dhe cilësia e ekranit janë optimizuar për shikim dhe janë gjithashtu të pozicionuara në mënyrë ergonomike në panel për të siguruar shpërqendrim minimal të shoferit. Kombinuar me të gjitha funksionet e tjera multimediale, navigimi  mundëson një përvojë më të rehatshme drejtimi.

Pse duhet të përditësoj hartat e mia?

Një hartë e përditësuar ju udhëzon me rrugën më të saktë dhe efikase për t'ju ndihmuar të kurseni kohë. Rrjeti rrugor po ndryshon vazhdimisht, por të kesh një hartë të re ju siguron të keni informacionin e pasur që ju nevojitet për të gjetur me lehtësi destinacionin tuaj. Kjo përfshin rrjete të reja dhe të përditësuara rrugore, zona të reja të ndërtuara dhe mijëra pika interesi - nga stacionet e karburantit te aeroportet dhe nga restorantet te hotelet. Me një hartë të re mund të ndiheni rehat duke ditur se keni informacionin më të fundit në dispozicion për Sistemin tuaj të Navigimit, duke ju ofruar një përvojë më të mirë udhëtimi, qoftë për biznes apo për kohë të lirë.

Kush i jep të dhënat e hartës?

Mazda përdor HERE Maps si ofruesin e tyre pasi është lider botëror në të dhënat dhe përmbajtjen e hartave dixhitale me cilësi premium. Harta HERE është ndërtuar në rrugët e botës nga mbi 2000 analistë gjeografikë dhe prodhon një hartë që bota e përdor thuajse 100 milionë herë çdo ditë.

Cfarë është "HERE Maps" dhe ku mund të aksesoj më shumë informacion mbi to?

HERE Maps është ofruesi i hartave dixhitale të MAZDA dhe është lider botëror në të dhënat dhe përmbajtjen e hartave me cilësi premium. HERE hartat drejtojnë shumicën e sistemeve të navigimit në makinë të prodhuara në Evropë dhe Amerikën e Veriut. Për të mësuar më shumë, vizitoni www.here.com.

Sa shpesh janë përditësimet e reja të hartave?

Hartat e përditësuara janë përgjithësisht të disponueshme çdo vit. Për t'u informuar kur një produkt i ri harte bëhet i disponueshëm për sistemin tuaj të navigimit, regjistrohu këtu në https://mazda.welcome.naviextras.com/ ose regjistrohu në Mazda Update Toolbox.

Sistemi i hartës/navigimit që bleva nuk përmban një rrugë që e di që ekziston dhe jam i sigurt që kam përditësimin më të fundit të hartës në dispozicion. Çfarë mund të bëj?

Map Reporter është një mënyrë ekskluzive dhe e thjeshtë për të informuar furnizuesin e hartave të Mazda HERE për ndryshimet në rrugët që drejtoni dhe për të cilat jeni të interesuar. Miliona njerëz kudo ndihmojnë që hartat e HERE të jenë të sakta me këtë metodë. Me ndërfaqen e tij miqësore për përdoruesit, ju mund të përcaktoni vendndodhjen e saktë ku mund të nevojitet një ndryshim i hartës. Thjesht vizitoni mapcreator.here.com, tregoni, klikoni dhe raportoni ndryshimet.

Sistemi im i navigimit nuk shfaq gjithmonë atë që unë e di se është rruga më e shkurtër/më e shpejtë?

Ne të gjithë i dimë rrugët e shkurtra brenda zonave tona lokale që përdorim për të shmangur trafikun në orët e pikut ose semaforët me kohë të dobët. Sistemet e navigimit llogaritin rrugët duke përdorur informacionin e detajuar brenda bazës së të dhënave të hartave dhe marrin parasysh rrethana të ndryshme duke përfshirë distancën aktuale, shpejtësinë mesatare, klasifikimin fizik/funksional të rrugës, kufizimet e kthesave dhe më shumë. Preferencat personale mund të përfshihen në itinerar nëse sistemi juaj i navigimit ofron funksionalitetin për të futur preferencat në sistem. Preferenca të tilla mund të përfshijnë autostrada, rrugë me pagesë, duke theksuar shpejtësinë në distancë dhe duke lejuar përdoruesin të shmangë rrugë ose zona specifike.

Çfarë është Mazda Update Toolbox?

Mazda Update Toolbox është një mjet kompjuterik falas që përdoret për të menaxhuar përmbajtjen në kartën tuaj SD, për të krijuar kopje rezervë dhe për të shkarkuar dhe instaluar harta dhe përditësime.

Si mund ta shkarkoj Mazda Update Toolbox?

Mund ta shkarkoni falas instaluesin e Mazda Update Toolbox nga faqja e Suportit.

Si mund të marr versionin më të fundit të Mazda Update Toolbox? Si mund ta përditësoj Mazda Update Toolbox?

Pasi të jetë i disponueshëm një version i ri i Mazda Update Toolbox, programi do t'ju udhëzojë automatikisht të përditësoni versionin tuaj aktual. Nëse preferoni të mos punoni me këtë karakteristikë të automatizuar, mund të zgjidhni të instaloni nga Mazda Update Toolbox dhe të shkarkoni programin e instalimit që shoqëron versionin më të fundit të Mazda Update Toolbox.

A mund ta instaloj Mazda Update Toolbox në Windows 7 / Windows 8 (8.1) / Windows 10 / OSX?

Mazda Update Toolbox është aktualisht në përputhje me Windows 7, Windows 8 (8.1), Windows 10 dhe OSX 10.10 e më vonë. Nëse përdorni një platformë tjetër, ju lutemi kontaktoni shitësin tuaj për më shumë informacion.

Softueri/harta/përmbajtja tjetër e navigimit është fshirë ose është dëmtuar në kartën time SD. Si mund ta rivendos atë?

Nëse keni një kopje rezervë, mund të përdorni Mazda Update Toolbox për të rikuperuar kartën tuaj SD. Nëse jo, ne ju sugjerojmë të kontaktoni shitësin tuaj të makinave.